Media Zijn we vooruit of achteruit geboerd in 2019 en bent u Blijer of Bozer geworden?

/media/flashcomm?action=mediaview&context=normal&id=13247
  • 43
  • 0
  • 0
Delen
  • wezel
  • 1651 media
  • uploaded 27 december 2019

Zijn we vooruit of achteruit geboerd in 2019 en bent U Blijer of Bozer geworden

Merijntje uit Halsteren heeft een hekel aan hard knallend vuurwerk. Hij begrijpt niet hoe mensen daar geld aan uit kunnen geven en van die knallen en kleuren kunnen genieten. In een tijd waarin velen de mond vol hebben van het milieu en de natuur past dit gebruik niet meer. Straten en pleinen worden vervuild met afval en kwalijke dampen. Om nog maar niet te spreken van de angst die het huisdieren kan bezorgen.

Zo tegen het einde van jaar is het een goede gewoonte om balans op te maken van het bijna voorbij jaar. Merijntje vraagt zich af of diegenen die dat doen daar blij of verdrietig van worden. Bent u vooruit of achteruit geboerd zoals ze dat in boerenkringen ook graag noemen. Materieel of spiritueel of bent u blijer of bozer geworden in de afgelopen maanden? Merijntje voelt zich tevreden want hij heeft het geluk dat zijn leven in een goede balans ligt. Het woord van het jaar is “Boomer” geworden. Merijntje had er nog nooit van gehoord maar het staat voor een oude mens (zoals Merijntje) die door de jeugd voor een soort ouwe zeur wordt uitgemaakt wanneer die probeert een mening over bepaalde feiten te ventileren. 2019 is voor Merijntje toch ook het jaar van de indrukwekkende boerenprotesten waarbij boeren hun vuist hebben getoond naar de overheid omtrent de soms krankzinnige beslissingen van die overheid. Maar Merijntje beseft ook dat dit het jaar is van de groene revolutie waarbij schijnbaar alles moet wijken voor de belangen van de natuur.

De opwarming van de aarde moet kostte wat kost worden tegengehouden of vertraagd. Merijntje heeft enige Bijbelkennis en herinnert zich de teksten uit het Bijbelboek “Openbaringen” waarbij gewag wordt gemaakt dat de aarde zal worden vernietigt door vuur. Hij weet het niet zeker natuurlijk maar zou dit een vingerwijzing kunnen zijn naar de niet te stuiten opwarming van de aarde tot het punt dat alles in een vuurzee zal veranderen en dan verworden tot de hel op aarde. Maar wat zal het zijn. We zien wel en leven volgens Merijntje ook bij de waan van de dag en die is dat het binnenkort 2020 wordt. Hij wenst U allen een zeer welgemeend gezond 2020 en voor alle duidelijkheid dat wenst hij ook zich zelf en zijn naasten toe.

Show More

Video CMS powered by ViMP (Professional) © 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010