Media Zembla bracht melkveehouderij correct in beeld

/media/flashcomm?action=mediaview&context=normal&id=12020
  • 61
  • 0
  • 0
Delen
  • wezel
  • 1651 media
  • uploaded 20 juni 2015

Zembla bracht melkveehouderij correct in beeld (video)

Merijntje keek ook naar de documentaire van Zembla over de melkveehouderij in Nederland. Het was een interessante reportage geworden waarin de melkveehouderij en de melkveehouders uitvoerig werden belicht. De documentaire werd in veehouderijkringen niet overal zo gewaardeerd omdat het heel zakelijk naar voren wam waarbij voor sentiment in de melkveehouderij geen sprake bleek te zijn,

Merijntje beseft dat TV makers een bepaald idee voor ogen hebben wanneer ze aan zoiets beginnen. Zij zijn niet aangesteld als PR functionarissen in dienst van d Nederlandse melkveehouderij. Er werd een eerlijk en realistisch beeld weergegeven waarbij harde taferelen natuurlijk niet ontbraken. Merijntje denkt dan aan de geboorte van een kalf met een geboortekrik en het feit dat het kalfje direct van de moeder werd gescheiden Hij kan er begrip voor opbrengen dat de consument gruwt bij het zien het onthoornen van de kalfjes en de knip in hun oren voor de ID plaatjes.

Merijntje vraagt zich af waarom de melkveehoudersector niet zelf een eigen documentaire maakt en die probeert te slijten bij de omroepen. Ook begrijpt hij niet waarom de sector zelf geen zendtijd koopt in het STER reclameblok om daar in korte berichten er op te wijzen hoe goed we het in de agrarische sector doen.. Er kunnen zonder moeite een paar onderwerpen met een PR functie in een STERblok worden gezet.

Maar ja daar heb je geld, kennis en tijd voor nodig. Dat heeft men er in de sector blijkbaar niet voor over. Het is ook bekend dat men op den duur in de sector “blind” is voor de gang van zaken en men dingen die gewoon worden gevonden door buitenstaanders als wreed en harteloos worden gezien.

Categorieën: Koeien, Algemeen
Show More

Video CMS powered by ViMP (Professional) © 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010