Media Wij boeren worden de les gelezen door groene dromers en fantasten

/media/flashcomm?action=mediaview&context=normal&id=13314
  • 107
  • 0
  • 0
Delen
  • wezel
  • 1651 media
  • uploaded 23 oktober 2020

Boeren worden de les gelezen door groene dromers en fantasten

Merijntje uit Halsteren heeft veel waardering voor de natuur maar geeft er ook geen overdreven aandacht aan. Hij ergert zich vaak aan de overdreven fanate aandacht die er door bepaalde politieke partijen aan gegeven wordt. De boer moet vergroenen of breder nog de agrarische sector moet vergroenen. Er moet meer aandacht komen voor biodiversiteit, vergroening, milieubewustzijn en nog een reeks andere ideeën.

Merijntje mist een belangrijk ding bij al deze partijen en dat is oprechte waardering voor de agrarische sector. Ons land kent al meer dan 50 jaren een halve eeuw dus geen voedselschaarste meer. Voor iedereen is er genoeg te eten om zonder honger naar bed te hoeven. Wie zorgt daar voor?????? Merijntje weet het wel want dat is onze agrarische sector onze boeren en tuinders en de aanverwante industrie.

Er is veel te weinig openbare waardering voor de ongestoorde voedselvoorziening in ons land. Er is veel te veel aandacht voor de natuur. Iedere boer is zich er terdege van bewust dat natuur belangrijk is want hij is een onderdeel van die natuur.

Hij verbouwt diverse gewassen, zorgt voor zijn melkvee, varkens en kippen en doet met liefde en passie. Merijntje wil er graag op wijzen dat een boer ook geld moet kunnen verdienen want anders kan hij zijn bedrijf niet in stand houden. Er zijn te veel instanties, partijen en groeperingen die op de stoel van de boer willen gaan zitten en bepalen hoe hij het moet gaan doen omdat zij het beter weten dan de boer zelf.

Show More

Video CMS powered by ViMP (Professional) © 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010