Media Vrouwen bloot Handel dood Geniet van de Zomer

/media/flashcomm?action=mediaview&context=normal&id=12515
  • 121
  • 0
  • 0
Delen
  • wezel
  • 1651 media
  • uploaded 23 juli 2016

Vrouwen bloot Handel dood maar geniet van de Zomer

Merijntje geniet van dit warme zomerweer en je zult hem niet horen klagen dat het te heet is. Koud wordt het weer vanzelf en misschien wel weer eerder dan gewenst. Maar hij is wel realist genoeg om te beseffen dat dit zeer warme weer niet iedereen van pas komt. De gewassen op het veld weten niet waar ze het hebben want van het ene ogenblik dat het 18 a 19 C was krijgen ze ineens 34 C op hun tere groen.

Na de vele regen die de gewassen geil en gul deden groeien en de wortels lui werden komt ineens een hete droge periode en krijgen de planten het te kwaad. Merijntje zag dan ook al weer vrij snel de eerste regeninstallaties in het veld verschijnen om extra vocht toe te dienen. Aan het begin van de grote zomervakantie is dit weer zeer welkom voor horeca en buitenactiviteiten. Zo krijgt een ieder zijn deel.

De aloude uitspraak” vrouwen bloot dan is de handel dood” doet nog steeds opgeld in bepaalde sectoren maar niet bij de ijssalons want daar is het juist extra druk. De graanoogst staat voor de deur en wordt door deze hitte bespoedigd en weldra zullen de eerste maaidorser in het land verschijnen om te gaan combinen.

Merijntje is benieuwd naar de kg/ha opbrengsten en vreest dat het geen echte topper zal worden. Van perceel tot perceel kan dit echter enorm verschillen. De aardappelen zijn volop bezig met de knolvorming en dan is een ongestoorde vochtvoorziening van groot belang. Maar ook suikerbieten zijn nog volop in de groei en voor een hoge ha opbrengst is een stevige diepe worteling van belang.

Mais gedijt goed in dit warme weer kan Merijntje van dag tot dag zelf ervaren want er staat een prachtig perceel snijmais grenzend aan zijn achtertuin. De zomer is goed begonnen en Merijntje raad iedereen aan die er belangstelling voor heeft nog eens de polder in te trekken en naar de rijpe graanvelden te kijken en te aanschouwen met welk een enorme machines er wordt geoogst

Categorieën: Algemeen, Akkerbouw, Platteland, Overig
Show More

Video CMS powered by ViMP (Professional) © 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010