Media Stalmest verspreiden met TerraGator Challenger

/media/flashcomm?action=mediaview&context=normal&id=11555
  • 972
  • 0
  • 0
Delen
  • wezel
  • 1626 media
  • uploaded 26 februari 2014

Stalmest verspreiden op de Brabantse Wal nabij Bergen op Zoom op een zonnige dag op 26 februari 2014

Stalmest strooien met een TerraGator in Woensdrecht

In het voorjaar gaan de boeren hun grond bemesten want voordat er wordt gezaaid en gepoot moet de grond klaar worden gemaakt voor het nieuwe teeltseizoen.

We keken vandaag naar het werk van een TerraGator Challenger stalmeststrooier. Een machtige machine met een hoge capaciteit. De reeds goed verteerde stalmest werd uitstekend verdeeld over het veld op de Brabantse Wal. De chauffeur die hoog boven zijn werk in een geluidsarme cabine zit voorzien van airco en stereo installatie beheert het arbeidsproces van de strooier.

Hij wordt daarbij geholpen door een modern GPS systeem dat er voor zorgt dat hij als dat gewenst is kaarsrecht kan rijden en precies zijn positie kan bepalen.

Verder is de cabine voorzien van een heldere monitor waarop kan worden afgelezen hoe zwaar de wagen is beladen en hoe daarbij de bandendruk kan worden aangepast en nog vele andere data. Kortom geavanceerde besturingstechniek die het werken vergemakkelijkt maar ook accurater kan worden uitgevoerd.

Toen wij het werk filmden was dat op woensdag 26 febr 2014. De zon scheen uitbundig en ofschoon het officieel nog winter was leek het wel lente. Er werd mest uit een geitenstal verwerkt die uitstekend verteerd was en gemakkelijk te spreiden was.

De mest wordt ondergeploegd en kan dan verder verteren in de grond en de bodem verrijken met voedingsstoffen zodat de toekomstige gewassen beter en vlotter zullen groeien.

De TerraGator Challenger die we zagen was van loonbedrijf Kuijlen uit Halsteren.

www.kuijlen.nu

Show More

Video CMS powered by ViMP (Professional) © 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010