Media Peter Oerlemans melkveehouder in Halsteren (nu met geluid)

/media/flashcomm?action=mediaview&context=normal&id=12796
  • 98
  • 0
  • 0
Delen
  • wezel
  • 1651 media
  • uploaded 5 maart 2017

Melkveehouder Peter Oerlemans in Halsteren optimistisch over de toekomst

We gingen een praatje maken met melkveehouder Peter Oerlemans op zijn bedrijf “ Boerderij Den Hof” in Halsteren en maakten er een videogesprek van. We vroegen Peter naar zijn meningen omtrent enkele actuele zaken in de melkveehouderij zoals de fosfaatreductie en het verplicht weiden van de koeien maar ook over de melkprijzen en verschillende ander zaken.

Peter denkt dat hij in de aanpak van de fosfaatreductie op zijn bedrijf geen van de 70 melkkoeien hoeft op te ruimen want hij heeft zijn jongvee uitbesteed aan een collega melkveehouder. Daardoor is het aantal runderen op het bedrijf van Peter verlaagd en voldoet hij aan de nieuwe normen. Hij geeft overigens wel aan dat het een ingewikkelde materie is waar een praktische boer moeite kan hebben met de juiste koers en daarom heeft hij ook de assistentie ingeroepen van een deskundige. Met de op komst zijnde verplichte weidegang heeft Peter geen moeite want hij is een sterk voorstander van weidegang en past het ook toe. Het bedrijf van de Peter en zijn vrouw Mieke is meer dan melkvee.

Mieke heeft een hele mooie boerederijwinkel met een veelheid aan producten uit de streek en van het eigen bedrijf. Tevens is direct bij de winkel een gezellig buiten terras waar het bij lekker weer goed toeven is. Daarnaast is “Boerderij Den Hof” aan de Boslust nr 1 ook een zorgboerderij waar dagelijks de nodige “hulpboeren” een aangename en nuttige bezigheid hebben.

Een veelzijdig bedrijf dus dat midden in de natuur is gelegen en daarvan profijt trekt maar belemmeringen in de bedrijfsvoering ervaart. Peter en Mieke hechten veel waarde het geven van voorlichting omtrent de melkveehouderij en deden al verschillende jaren mee aan de Campina opendagen op hun eigen bedrijf.

Dit jaar organiseren ze ook weer een open dag en wel op tweede Pinksterdag maandag 5 juni. Dit keer gebeurt het niet onder de paraplu van Campina maar organiseren ze het zelf. Peter kan alvast vertellen dat het weer een leuk en interessant gebeuren wordt voor jong en oud en dat de melkveehouderij en alles wat er mee te maken heeft natuurlijk volop in de belangstelling zal staan.

Show More

Video CMS powered by ViMP (Professional) © 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010