Media Open dag Agrifac in Steenwijk

/media/flashcomm?action=mediaview&context=normal&id=10395
  • 1886
  • 0
  • 0
Delen
  • Bram
  • 1018 media
  • uploaded 16 maart 2012

De jaarlijkse open dagen van Agrifac op 9 en 10 maart deden het Overijsselse Steenwijk rood kleuren. Men kon ondermeer test rijden op de Agrifac Condor veldspuit. Je kunt er mee slalommen en ringsteken!

De bezoeker kon zelf plaats nemen in de Condor en de verschillende uitdagingen aangaan met de machine, zoals ringsteken, slalommen en scherpe bochten maken. Behalve dit stukje amusement had de open dag als doel om de bezoeker te laten zien waar Agrifac staat en wat de ontwikkelingen zijn geweest en wat men in de toekomst kan verwachten.
Groei

De locatie in Steenwijk wordt voornamelijk gebruikt voor de assemblage van de Agrifac Condor. Nog niet zo heel lang geleden vond hier ook een deel van de productie plaats, maar dat is vanwege de gestegen groei en afzet richting de assemblage gegaan. De onderdelen worden aangeleverd in Steenwijk en vervolgens wordt daar, afhankelijk van de tijd van het jaar, bietenrooiers of landbouwspuiten ontwikkeld. Directeur Peter Millenaar liet aan de hand van een presentatie zien wat de groei is van Agrifac, niet alleen binnen Nederland, maar steeds meer daarbuiten. De export van landbouwspuiten is enorm gegroeid.
Vernieuwingen

Afgelopen jaren heeft Agrifac veel innovatieve toepassingen ontwikkeld op haar producten. Out of de box denken en kijken naar de vraag achter de vraag is volgens Millenaar de manier om met nieuwe producten te komen die uit een ander concept ontstaan en het doel uiteindelijk beter benaderen. Millenaar doelt op de ontwikkeling van een nog te introduceren getrokken veldspuit. Voor Agritechnica 2013 hebben we het een en ander op stapel staan.

Bekijk de video voor een impressie van de open dag en een interview met Peter Millenaar.

Categorieën: Algemeen, Akkerbouw, Overig
Show More

Video CMS powered by ViMP (Professional) © 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010