Media Op tractor en auto moet je kunnen vertrouwen

/media/flashcomm?action=mediaview&context=normal&id=12466
  • 62
  • 0
  • 0
Delen
  • wezel
  • 1643 media
  • uploaded 10 juni 2016

Op trekker, melkrobot en auto moet je kunnen vertrouwen

Merijntje genoot van de mooie juniweek met prachtig zomerweer en geen calamiteiten met het windhozen of onweersbuiten. Alles groeit als kool en je ziet bijv. mais, aardappelen en suikerbieten zienderogen groeien. Er wordt veel werk in het land verzet en de melkveehouders wrijven zich in de handen want de grasgroei is uitstekend en het binnenhalen van kuil en balen gaat gesmeerd.

Merijntje wil daarbij graag eens wijzen op de kwaliteit en betrouwbaarheid van de huidige materialen in de landbouwmechanisatie. Wanneer het druk is en men probeert buien en slagregens voor te blijven dan is het van belang dat de trekker en de machine waarmee je aan het werk bent je niet in de steek laat. Wanneer dat wel het geval is dan wordt er koortsachtig gewerkt om het mankement te repareren. Dan komt het op service van de leverancier aan. Is die snel ter plaatse om met kennis en onderdelen het probleem te verhelpen.

Merijntje kan zich voorstellen dat het gemakkelijker is om een nieuwe machine te verkopen dan het snel ter plaatse zijn bij een altijd onverwachte storing. Een boer moet voor 100% kunnen vertrouwen op het materiaal waar hij mee moet werken en dat maakt niet uit of het akkerbouw, melkveehouderij, varkens-pluimveehouderij of tuinbouw betreft.

Merijntje zelf die al lang geen boer meer is maar nog wel een auto heeft kreeg onlangs ook te maken met een ernstige storing. Zomaar ineens viel de motor van zijn 16 jaar oude vehikel uit. Niet ergens op een landweggetje maar op een zeer drukke zaterdagmiddag op A20 bij Rotterdam. Dat is een rare gewaarwording en een levensgevaarlijke situatie want de automobilisten rijden daar gemiddeld ongeveer 80 km per uur en kunnen een knipperlicht gemakkelijk over het hoofd zien.

Na ongeveer een kwartier kon de auto weer gestart worden maar Merijntje kreeg kort daarna nog 2 keer te maken met het uitvallen van de motor. De ANWB werd opgeroepen en de man kwam na een uurtje wachten opdagen om te constateren dat hij van een dergelijk probleem ook geen kaas had gegeten en adviseerde om de auto maar te laten optakelen en naar de garage te brengen..

Met behulp van een leenauto kon Merijntje zijn weg vervolgen. Zijn gestrande wagen is inmiddels door een slimme monteur weer op orde gebracht door het vervangen van twee sensoren die de brandstoftoevoer naar de motor regelen. Toch blijft bij Merijntje de schrik voorlopig nog even in de benen zitten en waagt hij het nog niet om op de snelweg een auto of lijntje auto’s te gaan passeren want stel je voor dat het vehikel dan op de linker weghelft van de snelweg stilvalt dan is het sturen op uitloopsnelheid naar de vluchtstrook een soort kamikaze.

Merijnje kreeg ook nog een tip van de monteur. Wanneer de motor plotseling uitvalt en de auto staat op een gevaarlijke plek dan kun je daar toch nog wegkomen door in de tweede versnelling de startmotor te laten draaien zodat de auto op die kracht een klein eindje mobiel wordt tot een veilige plek is bereikt.

Categorieën: Trekkers, Algemeen, Platteland, Overig
Show More

Video CMS powered by ViMP (Professional) © 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010