Media Leegstaande stal of schuur lucratief verhuren

/media/flashcomm?action=mediaview&context=normal&id=12527
  • 158
  • 0
  • 0
Delen
  • wezel
  • 1640 media
  • uploaded 29 juli 2016

Leegstaande stal of schuur winstgevend maar dubieus verhuren

Merijntje weet dat er in Noord Brabant en dan vooral het midden en oostelijk deel van de provincie veel varkenstallen leegstaan. Dat komt omdat de boeren er geen gebruik meer van maken en ook niet weten wat ze er nu mee moeten doen. Maar blijkbaar zijn er lieden die wel weten wat je er mee kunt doen en die zijn bereid om voor een leuk bedrag zo’n leegstaande stal te huren Voor een varkenshouder of veehouder die het financieel toch al niet zo breed heeft om nog maar te spreken over stille armoede kan zo’n winstgevend aanbod hee4l aantrekkelijk zijn.

Merijntje kan het zich indenken. De eigenaar van de stal ziet de voordelen voor zich en wil liever niet vragen wat zo’n huurder met de stal wil gaan doen. Toch weet hij waarschijnlijk wel waarvoor de ruimte zal worden gebruikt. In veel gevallen gaat het dan om de teelt van hennep of de fabricage van chemische drugs Dat zijn geen activiteiten die door de overheid op prijs worden gesteld en zeer strafbaar zijn.

De vraag blijft natuurlijk moet die eigenaar van de stal of schuur vragen wat er mee gedaan gaat worden. Merijntje vraagt zich af of de eigenaar verplicht is er naar te vragen en of hij dan een eerlijk antwoord krijgt is ook nog maar de vraag. Merijntje kan zich indenken dat “horen zien en zwijgen” een goede handelswijze is want je kunt je in zo’n geval beter van den domme houden en je puur alleen opstellen als verhuurder. Punt Uit. Mocht het zo zijn dat er gehuurd wordt dan denkt Merijntje dat de verhuurder er goed aan doet om vooraf een jaar huur te vragen en op de Bank te laten zetten en een forse borgsom te vragen zodat het financieel in ieder geval de eigenaar aantrekkelijk en zonder risico blijft. Volgt er toch een inval door de politie dan kan hij of zij de handen in onschuld wassen en net doen alsof de neus bloed.

Dit alles is echter geenszins aan te raden want men krijgt als eenvoudig agrariër te maken met gewiekste lieden die nergens voor terugdeinzen. Mocht de leegstaande stal op een losstaand perceel staan dan is het te overwegen om de grond en stal te verkopen aan de onbekende geïnteresseerde. Dan is men meteen van alle zorgen af en is het huishoud budget toch een beetje gespekt.

Blijft altijd de vraag in hoeverre kan men het zich met zijn geweten in overeenstemming brengen om gelegenheid te geven tot de productie van verslavende middelen. Tevens moet rekening worden gehouden met “jaloerse” buren die zomaar ineens zien dat er door de verhuurder in een nieuwe auto wordt gereden terwijl hij voorheen geen luis had om dood te doen.

Laten zij wat informatie lekken bij de politie of zoeken zij zelf ook een dergelijke interessante zakenpartner.

Show More

Video CMS powered by ViMP (Professional) © 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010