Media Larven van zwarte soldaatvlieg straks krokant op ons bord

/media/flashcomm?action=mediaview&context=normal&id=13176
  • 23
  • 0
  • 0
Delen
  • wezel
  • 1617 media
  • uploaded 14 juni 2019

Larven van zwarte soldaatvlieg straks krokant op ons bord

Merijntje uit Halsteren volgde met belangstelling de ontwikkeling rond de larven produktie van het bedrijf Protix in Bergen op Zoom waar onlangs een fabriek in gebruik werd genomen.

Onze Koning Willem Alexander was er en in zijn kielzog was er ook Carola Schouten minister van Landbouw. Begrijpelijk want de productie van larven uit de eitjes van de zwarte soldaatvlieg komt tot stand via een mooi proces van recycling en kringloop. Dat is spekje naar haar bekje. De vliegen leggen eitjes en uit die eitjes komen larven en die larven vreten zich in een supertempo vol en groot van allerlei afval. De larven worden geoogst en kunnen gebruikt worden in vee- en visvoer. Merijntje denkt dat het nog maar een paar stappen verwijderd is van het gebeuren dat die larven ook krokant op ons eigen bordje kunnen verschijnen. Dat opent mooie perspectieven.

Merijntje ziet dat enerzijds deze ontwikkeling met insecten de hemel in wordt geprezen en dat anderzijds de ontwikkeling rond de “eikenprocessierups” met afgrijzen en irritatie wordt bekeken. Merijntje las ook over een super oftewel een horrotteek. De normale teken vormen al een grote zorg en dan komt daar misschien ook nog de horrorteek bij. Maar ja, denkt Merijntje, dat is toch ook allemaal natuur en ontwikkeling. Enerzijds klagen de natuurfanaten over het verdwijnen van insecten en plantjes en nu klagen ze ook weer als er wat nieuws bij komt. Zijn ze wel ooit tevreden?? Merijntje vreest het moment dat de Landbouw weer de schuld krijgt van dit alles want een zondebok moet gewoon gevonden worden. Opmerkelijk was het bericht dat in Irak en Syrië oogstrijpe korenvelden in brand worden gestoken door mogelijke aanhangers van terreurorganisaties.

Dat in brand steken van graanvelden in het Midden Oosten is overigens niks nieuws want Simson de sterke man uit de Bijbel deed dat ook al toen hij een gewenste vrouw niet kon krijgen.

Hij ving 300 vossen en bond hun staarten aan elkaar en stak er toen een brandende fakkel tussen en liet ze los waarna ze in korenvelden renden vervolgens alles in de brand ging. Merijntje vroeg zich nog af of die twee vossen steeds dezelfde kant op wilden lopen want aan elkaar gebonden met de staart dan moet je het wel samen eens zijn om vooruit te komen. Merijntje denkt dat misschien

Marianne Thiemen daar wel een antwoord op zou kunnen hebben.

Categorieën: Algemeen, Platteland, Overig
Show More

Video CMS powered by ViMP (Professional) © 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010