Media Boerenprotest wordt niet gehoord

/media/flashcomm?action=mediaview&context=normal&id=10970
  • 777
  • 0
  • 0
Delen
  • merijntje
  • 138 media
  • uploaded 2 december 2012

Boerenprotesten worden niet gehoord
 
Merijntje kijkt met gemengde gevoelens naar boerenprotesten. Hij vraagt zich af of ze wat uithalen en of er wat mee wordt bereikt. Het doel van een protest is om te laten weten hoe de beroepsgroep er over denkt. Vrijwel alle boerenprotesten draaien om geld. Inkomen en verdienen, winst of verlies. In een boerenbedrijf zijn dat belangrijke gegevens.
Onlangs waren er veel melkveehouders naar Brussel getogen. Velen met hun trekker of shovel. Ze wilden aandacht voor hun inkomen. Ze zijn bang dat met het vrijgeven van het melkquotum straks de remmen los gaan en er weer te veel melk zal worden geproduceerd. Teveel melk tegen te lage prijzen dan kan misère niet uitblijven. In Brussel bestookten melkveehouders de mobiele eenheid met een melkspuit. Ludieke actie ! Het kreeg veel aandacht maar of het de beslissers tot daden bracht om aan de verlangens van de boeren tegemoet te komen is de vraag.
 
Wanneer het verkeer op de wegen wordt belemmerd door boerenacties dan slaat het mogelijke begrip bij de burgers en consumenten snel om tot ergernis en heeft actie een negatief effect in deze wereld van "korte lontjes" Merijntje herinnert zich nog een van de eerste grootschalige boerenprotesten nota bene tegen de eigen organisaties in het stadion Galgewaard in Utrecht. De boerenleiders waren stomverbaasd de onderdanige boer met de "pet in de hand" werd ineens de man die het ploegijzer had omgesmeed tot een zwaard en zich uitriep tot "de vrije boer".
 
Boeren protesteren maar ze zitten aan het begin van de keten en met 200 koeien op stal die op tijd gemolken moeten worden kun je maar moeilijk een vuist maken want waar moet je met de melk naar toe? Merijntje beseft dat wie zich nooit laat horen ook niet wordt opgemerkt. Het kan worden uitgelegd als zwakte maar men moet niet verwachten dat protesteren winst oplevert, hooguit aandacht voor 1 of 2 dagen.
 
Verder kan het volgens Merijntje geen kwaad dat een boer met een zelfstandig bedrijf zich ook moet realiseren dat zijn inkomen uit de markt moet komen. Wil hij of zij een vrije of gereguleerde markt?

Show More

Video CMS powered by ViMP (Professional) © 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010